Blog

3x tips voor als je toe bent aan een nieuw interieur

Of je nu net bent verhuisd naar een nieuw huis of gewoon toe bent aan een frisse look, het veranderen van de inrichting van je huis kan een spannend en creatief proces zijn. Het creëren van een omgeving die jouw persoonlijkheid weerspiegelt en tegelijkertijd functioneel is, kan een uitdaging zijn. In dit artikel delen we drie waardevolle tips die je kunnen helpen bij het succesvol vernieuwen van de inrichting van je huis.

Kleurtje op de muur 

Kleuren hebben de kracht om emotie op te roepen en persoonlijkheid uit te drukken. Door gebruik te maken van een nieuwe kleur op de muur, kun je zelf de gewenste sfeer en stemming in een ruimte beïnvloeden. Bijvoorbeeld, warme tinten zoals rood, oranje of geel kunnen een energieke en levendige sfeer creëren, terwijl koele tinten zoals blauw, groen of paars een kalmerend en ontspannen gevoel kunnen geven. Kies een kleur die past bij je persoonlijkheid en de gewenste ambiance in de ruimte. Neem de tijd om kleurstalen te testen op de muur en observeer hoe ze veranderen in verschillende lichtomstandigheden gedurende de dag. Houd hierbij ook rekening met andere elementen in de ruimte, zoals vloeren, meubels en verlichting. 

Nieuwe erin, oude eruit 

Het vervangen van oude meubels door nieuwe biedt de mogelijkheid om de stijl en esthetiek van je interieur te vernieuwen. Nieuwe meubels kunnen een eigentijdse, moderne uitstraling toevoegen of juist een vintage, klassieke sfeer creëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Door te investeren in nieuwe meubels geef je niet alleen jouw interieur een nieuwe touch, maar kun je ook profiteren van verbeterde functionaliteit en comfort. Nieuwe meubels kunnen andere afmetingen en vormen hebben, waardoor je de mogelijkheid hebt om de lay-out van de kamer opnieuw te organiseren. Zo kun jij de ruimte weer optimaal benutten! 

Zeg het met accessoires 

Last but not least: voeg nieuwe accessoires toe aan jouw interieur! Het laten terugkomen van eerder toegevoegde kleuren in deze accessoires is een geweldige manier om een gevoel van samenhang en harmonie te creëren in je interieur. Kies voor accessoires als   kussens, gordijnen, vazen of kunstwerken, die dezelfde kleuren bevatten als de eerder toegevoegde muurkleur of andere elementen in de ruimte. Plaats accessoires met de terugkerende kleuren op strategische plaatsen, zoals op salontafels, boekenplanken of aan de muren. Je kunt bijvoorbeeld een fotolijst 13×18 kopen waarin dezelfde kleur terugkomt als de bank. Experimenteer met verschillende combinaties en wees creatief in het selecteren van accessoires die je persoonlijke stijl en kleurvoorkeuren weerspiegelen.

Start typing and press Enter to search