Blog

Marokkaanse lamp kopen?

4 ruimtes in huis waar je met een Marokkaanse lamp sfeer aanbrengt

Langzaam laten we de zomer achter ons en dat betekent dat de donkere avonden vroeger vallen en dat we binnenshuis de eerste lampen alweer aanzetten. En om niet weer iedere avond onder de felle plafonnieres te zitten, vind je het hoog tijd om thuis meer sfeerverlichting aan te brengen. Een goede opzet van je verlichting is belangrijk, want die bepaalt de sfeer in je woning. 

Een mooi item waarmee je de felle lichten vervangt en de sfeer in huis verhoogt, is de Marokkaanse lamp. Een echte blikvanger en hang je die op de goede plek in huis, dan creëer je een heel mooie en unieke uitstraling. In deze blog lees je hoe je vier belangrijke ruimtes in je huis verrijkt met de Marokkaanse lamp en hoe die ervoor zorgt dat je niet meer weg wilt uit de kamer.

Warme hoekjes in de woonkamer die je creëert met de Marokkaanse lamp

Een grote woonkamer kan al gauw te ruim aanvoelen. Je hebt eigenlijk te weinig meubilair en het lukt je niet om een sfeervolle stemming te creëren. En het kleurgebruik op de muren en van je meubels draagt ook niet bij aan die knusheid. Zorg dat je je ruime woonkamer opdeelt in kleinere hoeken met verschillende functies, door meubels als scheiding te gebruiken en bijvoorbeeld vloerkleden te gebruiken om een zithoek te markeren. Zo maak je de ruimte kleiner en benut je iedere vierkante meter. Dit heeft tot gevolg dat je gezellige hoekjes creëert. 

Om die gezelligheid vervolgens de bevorderen is je keuze voor de juiste lamp essentieel. Die felle lamp die de hele woonkamer verlicht is dan misschien praktisch, maar je wilt natuurlijk esthetische en sfeervolle elementen zien. Hang in een hoek boven de bank bijvoorbeeld een Marokkaanse lamp aan het plafond. Het warme licht dat door de rieten afwerking schijnt, zorgt dan voor een prachtig en speels effect dat de zithoek knus verlicht.

Met de Marokkaanse lamp maak je van de woonkamer een warme, gezellige ruimte waar je de donkere avonduren met je gezin doorbrengt. Door de verschillende materialen en ontwerpen van de Marokkaanse lamp kun je de sfeer op allerlei manieren aanbrengen. Zo creëer je helemaal naar jouw smaak een unieke inrichting. 

Aan de keukentafel onder een sfeervolle Marokkaanse lamp

De knusse avonden aan de keukentafel maak je nog gezelliger met de juiste sfeerverlichting. Net als in de woonkamer wil je in de keuken niet onder een felle keukenlamp zitten, omdat je die nog niet hebt kunnen vervangen. De Marokkaanse lamp die ook in de keuken die prachtige motieven op de muren weerkaatst, heeft een warme en gezellige uitstraling. Heb je een lange eettafel waar gemakkelijk 12 personen aan passen? Hoe mooi is het dan om Marokkaanse lampen in een rij naast elkaar te hangen en de verlichting samen met de unieke ontwerpen hun werk te laten doen, namelijk gezelligheid en warmte toevoegen.

Een mooie combinatie van Marokkaanse lampen heeft een prachtig effect boven een grote eettafel. En heb je een kleine eettafel, dan kies je voor één item waarmee je de juiste lichteffecten creëert. Belangrijk is dat je het ontwerp kies dat bij jouw keuken past en dat voor jouw gevoel de sfeer in de ruimte verhoogt, met als resultaat dat je met je gezin tot in de late uurtjes natafelt.

Meer romantiek en rust in de slaapkamer dankzij de Marokkaanse lamp

In de slaapkamer wil je tot rust komen en volledig kunnen ontspannen. Een mooi bed en accessoires om de ruimte aan te kleden zorgen voor sfeer in de slaapkamer. En je wilt niet dat je slaapkamer dient als opslag, dus kleding en andere spullen heb je achter de deuren van je kast opgeborgen. Om na een drukke dag optimaal tot rust te komen, wil je je in een fijne en knusse slaapkamer terug kunnen trekken. 

Hang een Marokkaanse lamp centraal aan het plafond en je creëert een prachtige sfeer in de slaapkamer. De verschillende ontwerpen van de Marokkaanse lampen zorgen voor een bijzonder effect op het plafond en op de wanden. Met de warme gloed zorg je voor sfeer in de slaapkamer en kun je echt tot rust komen. 

Liever een aantal kleinere items die je in verschillende hoeken van je slaapkamer ophangt? Wat dacht je bijvoorbeeld van twee sfeervolle Marokkaanse lampen aan weerszijden van je bed. Niet alleen als leeslamp boven de nachtkastjes, maar ook voor unieke verlichting in de slaapkamer. 

Baden in luxe en ontspanning in de badkamer met Marokkaanse lampen

Om een oase van luxe en ontspanning te creëren, maak je van je badkamer een sfeervolle omgeving. Heb je een badkuip, dan helemaal kun je optimaal tot rust komen. Maar ook een goede douche kan je helpen om de drukke dag van je af te spoelen en te ontspannen. En hoewel de badkamer niet per se een plek is waar je veel tijd doorbrengt, is het toch fijn dat de sfeer er is als jij er ook bent. Want de badkamer is niet alleen een plek om je klaar te maken voor de dag, maar ook een plek waar je even kunt waden in luxe en ontspanning.

Als je verfrissende geuren en gezellige kaarsen in je badkamer plaatst, krijg je steeds meer het gevoel dat je in een hotel of in een wellness bent. Maar houd je niet in en zorg dat je deze ruimte optimaal benut met een overdaad aan sfeer en warmte. Met een prachtige Marokkaanse lamp aan het plafond breng je die sfeer en warmte aan en kom je in je badkuip of onder de douche echt tot rust. 

Sta je ondertussen tegen een berg wasgoed aan te kijken, zorg dan dat je die wegwerkt in een paar prachtige rieten manden. Door een paar mooie accessoires toe te voegen in je badkamer en items die je aan het huishouden doen herinneren, weg te werken, maak je van je badkamer een heerlijke wellness.

Marokkaanse lamp is ideaal voor wellness

Sfeervol de herfst in? Koop een Marokkaanse lamp bij Little Lofts

Voordat je besluit om je woonkamer of badkamer vol te hangen met een serie prachtige Marokkaanse lampen, is het belangrijk dat je een lichtplan opstelt. Verlichting kan de sfeer in huis enorm verhogen, maar als je de verkeerde keuzes maakt, dan kan het helaas ook verkeerd uitpakken. Om te bepalen hoeveel verlichting je aanbrengt en waar je de Marokkaanse lamp ophangt, helpt het om een lichtplan te maken. Daarbij houd je rekening met de volgende factoren:

  • De grootte van de ruimte waarin je de verlichting wilt aanbrengen.
  • Het kleurgebruik op de wanden, je meubilair en de accessoires, incl. de kleur van je vloer.
  • De aansluitpunten waar je de stekkers in kunt plaatsen.
  • Het wattage en de hoeveelheid licht van de lamp.

Het is belangrijk aandacht te besteden aan de manier waarop je de Marokkaanse lampen met elkaar combineert en welk effect je ermee creëert. Heb je eenmaal een idee met welke lamp jij de sfeer in huis wilt verhogen? Het enige dat je dan nog hoeft te doen is een van de unieke items te bestellen bij Little Lofts en de verschillende ruimtes in huis te verlichten. Voortaan waan je je dan in rust en kun je samen met je gezin genieten van de donkere, knusse herfstavonden.

Start typing and press Enter to search