Blog

De beste muziek- en filmbeleving voor thuis!

We willen thuis allemaal optimaal kunnen genieten van onze favoriete muziek en de beste films. In onze eeuwige zoektocht naar het beste geluid zijn we bereid om flink te investeren in uitgebreide speaker installaties en headsets. De kwaliteit van je geluid wordt niet alleen bepaald door welke speaker je in huis plaatst, maar ook door waar je deze plaatst. Tegenwoordig is het aanbod van beeld- en geluidsinstallaties enorm uitgebreid en kun je als muziek- en filmliefhebber alle kanten op. Dit artikel helpt jou om je sound te vinden.

Welke soort speaker kies je?

Binnen de markt van speakers en audio installaties is de keuze ontzettend uitgebreid. De beste optie voor jou is afhankelijk van je wensen en de ruimte waarin je de installatie wilt plaatsen. Ben je op zoek naar het perfecte geluid voor filmavondjes of wil je lekker vanuit je luie bank kunnen genieten van de nieuwste albums? Als je optimaal van de laatste blockbusters op televisie wilt genieten is een home cinema set of een soundbar voor jou de beste keuze! Met een home cinema set haal je de volledige bioscoopervaring in huis. Geen zin in verschillende speakers? Kies dan een soundbar. Met een soundbar heb je één lange speaker vanwaar het geluid komt. Natuurlijk kun je ook met meerdere hi-fi speakers werken. Plaats ze op de juiste plekken in huis en je wordt omringd met het beste geluid.

De verdeling van het geluid

De plaatsing van je geluidsinstallatie is minstens zo belangrijk als het soort speaker dat je kiest. Ook hiermee kun je weer alle kanten op en met behulp van speakerstandaarden en installatiebeugels kun je voor een totale surround sound zorgen in je woon- of slaapkamer. Zo kun je op een creatieve manier spelen met het geluid en dit volledig afstemmen op jouw wensen en de ruimte waarin je je bevindt. Belangrijk bij het uitzoeken van speakerstandaarden en beugels is dat je kwaliteit koopt die aansluit bij je speakers. Kies merken die overeenkomen met het merk speaker dat je in huis hebt. Heb je speakers van het merk SONOS? Ga dan voor de nieuwe Sonos Era 100 standaard! Met deze combinatie weet je zeker dat je een match hebt. Niet alleen garandeer je zo de beste geluidskwaliteit, je bent er ook nog eens van verzekerd dat je speakers er stijlvol bij staan.

Jouw stijl, jouw design

Een geluidsinstallatie moet niet alleen mooi klinken, het moet ook mooi ogen! Je wilt natuurlijk wel dat de inrichting van je huis volledig op elkaar afgestemd is. Gelukkig kun je ook qua stijl eindeloos kiezen binnen de wereld van speakers en geluidsinstallaties. Ga voor modern en strak met een stijlvolle soundbar of juist voor een retro-look met hi-fi speakers die voorzien zijn van een houtlook. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je gaat voor een optie die het beste bij jou en je omgeving past. Twijfel je over de juiste keuze? Laat je dan uitvoerig inlichten door een expert en natuurlijk speelt je budget ook een grote rol!

Start typing and press Enter to search