Blog

Energiebesparing met LED-verlichting: hoe werkt het?

LED-verlichting is tegenwoordig erg populair. LED staat voor Light Emitting Diode, en LED-lampen staan bekend om hun energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele verlichting zoals gloeilampen. LED-lampen verbruiken minder energie en geven minder warmte af, wat niet alleen energie bespaart maar ook de energiekosten verlaagt. LED lampen zijn ontworpen om meer energie om te zetten in licht en minder in warmte, waardoor ze veel energiezuiniger zijn. Het is dan ook geen verrassing dat LED TL armaturen tegenwoordig overal opduiken in zowel kantoren als woningen! Hoe LED lampen bijdragen aan energiebesparing kan je hier lezen!

Hoe werkt LED verlichting?

LED lampen werken door een stroom door een halfgeleider te sturen, die vervolgens licht uitstraalt. Dit proces staat bekend als elektroluminescentie en is de reden waarom LED lampen zo energiezuinig zijn. Het halfgeleidermateriaal dat in LED lampen wordt gebruikt, is speciaal gekozen vanwege zijn vermogen om elektriciteit efficiënt in licht om te zetten. Dit betekent dat LED lampen dezelfde hoeveelheid licht kunnen produceren als traditionele gloeilampen, maar met veel minder energie: LED lampen kunnen tot 90% aan energiekosten besparen in vergelijking met traditionele methoden.  Deze vermindering van energieverspilling resulteert in lagere energierekeningen en een kleinere koolstofvoetafdruk.

LED als vervanging voor traditionele verlichting

Tegenwoordig is men ook in staat om met LED licht de bepaalde sfeer of kleurtemperatuur van traditionele verlichting na te bootsen. Denk dan bijvoorbeeld aan een LED lamp met de vorm en hetzelfde warm gele licht als van een gloeilamp, of een LED TL Armatuur 120 CM kopen om traditionele TL verlichting na te bootsen. Kortom, LED energiebesparende technologie is een uitstekende keuze voor degenen die hun energiekosten willen verlagen en de energie-efficiëntie willen verbeteren. Door LED verlichting te installeren in een woning of op de werkvloer kan je gemakkelijk een steentje bijdragen om meer energie te besparen!

Start typing and press Enter to search