Blog

Je huis goed beveiligen met deze apparaten

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om camera’s te gebruiken om hun huis te beveiligen. Een van de vele soorten camera’s die hiervoor vaak worden gebruikt is de voordeur camera. Je kunt deze beveiligingscamera’s zichtbaar plaatsen maar je kunt ook juist kiezen voor verborgen camera’s. Zowel de zichtbare als verborgen camera’s hebben zowel voor- als nadelen. Voor welk soort camerasysteem je ook kiest het is altijd belangrijk om goed na te denken over de positionering van de camera’s. Wanneer je gebruik maakt van beveiligingscamera’s is het tenslotte belangrijk je goed op de hoogte bent van de wetgeving. Er zijn namelijk bepaalde regels opgesteld over bijvoorbeeld het opslaan en delen van camerabeelden.

De positionering van de camera’s

Het is belangrijk om de camera’s van een alarmsysteem op de juiste manier te plaatsen. Door gebruik te maken van een goede positionering van de camera’s kun je met zo min mogelijk camera’s de gehele ruimte in beeld brengen. De eerste stap om dit te kunnen doen is het bepalen welke ruimtes je wilt beveiligen. Vervolgens kun je bepalen hoeveel camera’s je nodig zult hebben om alle ruimtes in hun geheel in beeld te brengen. Dit zal ook deels afhankelijk zijn van het soort camera dat zal worden gebruikt. Tenslotte is het handig wanneer de camera’s niet alleen de ruimte maar ook elkaar filmen. Een van de redenen hiervoor is dat vaak voorkomt dat camera’s kapot worden gemaakt.

Gebruik maken van een video deurbel

Er wordt tegenwoordig door steeds meer mensen gebruik gemaakt van een video deurbel. Een video deurbel maakt het mogelijk om te zien wie er voor de deur staat zonder dat je hiervoor naar de deur hoeft te lopen. Ook wanneer je niet thuis bent kun je op deze manier zien door wie er wordt aangebeld. Bij sommige systemen is het zelfs mogelijk om door middel van de deurbel met mensen aan de deur te praten. Deze deurbellen zijn heel erg gemakkelijk zelf te installeren. Ze worden verbonden met het wifi netwerk van jouw huis en wanneer ze eenmaal zijn geïnstalleerd kun je ze gemakkelijk koppelen met een bijpassende app.

Kiezen tussen een zichtbare of verborgen camera

Wanneer je camera’s gaat installeren kun je er voor kiezen om deze zichtbaar te plaatsen. Je kunt de camera’s echter ook op een plek plaatsen waarbij het minder duidelijk is vanaf waar er wordt gefilmd. Een van de grote voordelen van het plaatsen van zichtbare camera’s is dat deze een preventieve werking hebben. Wanneer de camera’s duidelijk zichtbaar zijn zijn mensen zich er namelijk meer bewust van dat ze worden gefilmd. Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het zichtbaar plaatsen van de camera’s. Een van deze nadelen is dat de camera’s gemakkelijker kunnen worden uitgeschakeld wanneer bekend is waar deze precies hangen.

De wetgeving met betrekking tot camera’s

Het is niet verboden om camera’s te plaatsen om bijvoorbeeld een huis of pand te beveiligen. Een van de regels die hierbij wel geldt is dat het voor iedereen duidelijk moet zijn dat er wordt gefilmd. Een van de manieren waarop je hier heel gemakkelijk aan kunt voldoen is door een bordje op te hangen. Deze regel is daarentegen weer niet van toepassing wanneer de camera’s alleen gerichtzijn op eigen terrein. Een andere regel die voor iedereen geldt is dat camerabeelden maximaal 28 dagen lang mogen worden bewaard. Tenslotte is het goed om te weten dat camerabeelden niet zomaar mogen worden verspreid. Hiervoor is namelijk toestemming nodig van de persoon die op de beelden te zien is.

Start typing and press Enter to search