Blog

Last van hooikoorts? Lees hier waarom horren tegen hooikoorts werken

De lente en zomer zijn de leukste maanden, maar niet voor de mensen met hooikoorts. Toch ga ik je informeren over één van de horren tegen hooikoorts: pollenwerend gaas. In dit artikel zal ik kort uitleggen wat hooikoorts precies is, wat de symptomen zijn en wat pollenwerend gaas is, zodat jij snel geholpen kan worden.

Wat is hooikoorts?

Mensen met hooikoorts hebben een allergie voor stuifmeel van planten, bomen of grassen. Hieronder staan wat symptomen genoemd die passen bij hooikoorts.

  • Veel niezen
  • Verstopte neus
  • Jeukende en/of tranende ogen
  • Benauwdheid
  • Moe

Je kunt aan neusspray (met ontstekingsremmer) of medicijnen aanschaffen voor deze allergie. Wat ook belangrijk is om zoveel mogelijk alle ramen dicht te houden op zonnige dagen met veel wind, in verband met de pollen buiten. Om die reden kunnen Windvaste buitenjaloezieën ook een oplossing bieden.  Draag ook een zonnebril als je buiten bent, zodat de pollen niet in aanraking komen met je ogen. 

Pollenwerend gaas

Als je het hebt over pollenwerend gaas, dan heb je het over pollengaas waarmee je een aantal soorten horren kunt voorzien, waaronder Windvaste buitenjaloezieën. Dit soort gaas kan heel erg goed werken voor mensen met hooikoorts. Er zijn echter wel een paar aandachtspunten. Let hier dus goed op.

Let op

Het komt vaak voor dat aanbieders beweren dat al hun horren tegen hooikoorts zijn, maar dat is helaas niet altijd zo. Horgaas weert pollen, maar dat is doorgaans heel erg weinig. Als je last hebt van hooikoorts, heb je niet zoveel aan een standaard horgaas. Je zult dan op zoek moeten gaan naar speciaal pollenwerend gaas. Dit soort horren tegen hooikoorts houden maar liefst 99% van de pollen tegen! Pollenwerend gaas is daarnaast heel erg fijn geweven gaas en luchtdoorlatend. 

Tips 

Waar je wel op moet letten in het bijzonder bij horren met pollenwerend gaas, is dat de kamer verder in zijn geheel is afgesloten. Dit is overigens ook handig bij Windvaste buitenjaloezieën. Wat hiermee wordt bedoeld is dat in de desbetreffende kamer alle open ramen van pollenwerend gaas moeten zijn voorzien en dat de deur zoveel mogelijk dicht moet blijven. Anders kunnen de pollen alsnog op een andere manier naar binnen komen.

Start typing and press Enter to search