Blog

Maak je tuin gezellig met partyverlichting voor buiten

Een gezellige en sfeervolle tuin is een echte toevoeging aan het woongenot. Een hoop extra gezelligheid en positiviteit kun je creƫren door partyverlichting buiten in je tuin te gebruiken. Het gebruik van een lichtsnoer buiten, met leuke led-lampjes, zorgt ervoor dat als je naar buiten kijkt je een prachtig verlichte tuin ziet. Maar partyverlichting buiten heeft nog meer moois te bieden. Wat zijn de voordelen van fraaie tuinverlichting? En wat zijn goede manieren om je tuin op een sfeervolle manier van licht te voorzien?

De grootste voordelen van partyverlichting buiten


Het gebruik van party- of tuinverlichting heeft een aantal zeer interessante voordelen. De belangrijkste meerwaarde van dit soort verlichting hebben we al genoemd, namelijk het sfeerverhogend effect van partyverlichting. Zeker in het najaar, als het vroeg donker wordt, kun je met partyverlichting zorgen voor een gezellige en aantrekkelijke tuin. Met leuke verlichting kun je ook ’s avonds, in de zomer, een gezellig tuinfeestje houden en daarmee de sfeer nog wat extra verhogen!

Een extra veilige tuin 


Een lichtsnoer buiten laten plaatsen draagt ook bij een veiliger tuin. Je kunt met goede tuinverlichting alles in de tuin, zoals het tuinpad, bomen, planten en vazen, goed zien. Je loopt met een goed verlichte tuin dan ook een stuk minder risico op nare valpartijen. Naast het feit dat je het voor jezelf en anderen veiliger maakt met een Lichtsnoer buiten, draagt goed werkende tuinverlichting nog op een andere manier bij aan meer veiligheid in en rond je huis. Inbrekers houden namelijk niet van tuinen die goed verlicht zijn. Het liefste slaan ze hun slag als het lekker donker is. Door je tuin goed te verlichten, verklein je de kans op een inbraak bij je thuis dan ook aanzienlijk.

Er zijn tal van mogelijkheden qua kleuren en effecten


Wat fijn is aan tuinverlichting is het feit dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Sowieso is er een enorme variatie aan soorten kleuren. Of je nu van groen of rood houdt, van blauw licht of witte kleureffecten: niets is te gek als je op zoek bent naar mooie tuinverlichting. Er zijn dus opties genoeg als je je tuin mooi in licht wilt laten baden.

Een paar tips bij het uitkiezen van tuinverlichting


Wil je optimaal kunnen profiteren van de voordelen die partyverlichting in je tuin te bieden heeft? Koop dan sowieso energiezuinige led-verlichting. Led heft als voordeel dat er veel kleurkeuze is. Verder gebruiken led-lampen nauwelijks energie (en zijn dus goedkoper), terwijl ze ook een bijzonder lange levensduur hebben.
Een leuk idee voor in de tuin is verlichten van onderaf. Heb je een boom of struik in je achtertuin of voortuin? Dan kun je daar een bouwlamp onderzetten voor een mooi visueel effect. Ook het aanbrengen van spotjes langs het tuinpad geef een fraai effect!

Start typing and press Enter to search