Blog

Een huis ziet er van binnen totaal anders uit met de juiste lichtinval. Wanneer je alleen ramen aan de voor en achterkant hebt, kan dit nog weleens lastig zijn. Vooral wanneer je wat extra moeren en hoeken in huis hebt, kan dit veel licht tegenhouden. De perfecte oplossing is dan om licht van boven te hebben. Een lamp ligt het meest voor de hand, maar wanneer je een natuurlijke lichtinval wilt creëren is een lichtkoepel toch echt de beste uitkomst. 

Extra licht in huis 


Een zee van licht in huis zorgt ervoor dat een ruimte opfleurt. Het lijkt ook direct ruimer doordat het reflecterende zonlicht een soort spiegelend effect hebben. En dat met maar minimale aanpassingen aan jouw woning. Een lichtkoepel laten plaatsen is namelijk zo gebeurt. Met één dag zit het er vaak gewoon in. Natuurlijk is dit wel een beetje afhankelijk van jouw dak, maar dat laten we even in het midden.

Simpel gezegd wordt er een gat in het dak gemaakt en wordt daar vervolgens de koepel in geplaatst. Dit kan al ontzettend snel gebeuren. En wanneer je dit eenmaal hebt zal het lijken alsof je in een compleet andere woning bent. Het is ook zeer geschikt voor ruimtes die vaak donker zijn, zoals de schuur. Ga je verbouwen en plaats je een aanbouw? Dan is dit ook het perfecte moment om een lichtkoepel voor extra licht te plaatsen. Dit kan namelijk direct bij de bouw van de aanbouw meegenomen worden. 

Overkappingen en andere dingen 


Wanneer je een overkapping plaatst in de tuin heb je natuurlijk een dak nodig. Hier kan ook een lichtkoepel voor extra licht in geplaatst worden, maar dat ligt echt puur aan het ontwerp. Dit doe je alleen als je een massief dak hebt, waar dus geen licht doorheen komt.

Een andere optie is om gebruik te maken van polycarbonaat kanaalplaat. Waarschijnlijk ken je deze ook wel als golfplaten. Deze zijn echter niet van aluminium gemaakt, maar van kunststof. Polycarbonaat kanaalplaat heeft dan ook een aantal voordelen. Net zoals de koepel laat het extra licht door. Daarnaast is het ontworpen om vocht gemakkelijk af te voeren, is het oersterk en kan het goed omgaan met de hitte. Het maakt ook veel minder geluid dan aluminium, wanneer het bijvoorbeeld regent.

polycarbonaat kanaalplaat is om deze redenen uiterst geschikt om te plaatsen op de nieuwe overkapping, voor eindeloos en heerlijk genieten.

Start typing and press Enter to search