Blog

Screens, een goede aanvulling op jouw huis

Ook last van te veel zon in je woonkamer of keuken? Dan zouden screens zomaar een goede oplossing voor je kunnen zijn. Iedereen houdt wel van wat zon in je huis, het is ook goed voor je humeur. Veel licht maakt je huis vaak ook stukken mooier. Toch kan teveel zonlicht voor de ramen zeker in de zomer ervoor zorgen dat je woonkamer verandert in een Finse sauna. Ook in de winter wanneer de zon een stuk lager staat kan deze heel vervelend net in je ogen schijnen wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit of aan het koken bent. Er zijn verschillende oplossing hiervoor, wij noemen ze voor u. 

Glasgordijnen fleuren ook het interieur mee op

Een goede optie is het kiezen voor glasgordijnen, deze gordijnen zijn dun waardoor je nog steeds door het raam naar buiten kunt kijken, ideaal als je geen belemmerd uitzicht wil hebben. Een groot nadeel hiervan is dat deze vaak erg duur zijn. Ook blokkeren ze een deel van uw raam en kijkt u altijd binnen weer tegen gordijnen aan. Als u niet van gordijnen houdt kunt u beter voor screens kiezen. Deze zijn enkel zichtbaar van buitenaf en wanneer deze niet omlaag zijn zijn zij zelfs nauwelijks zichtbaar. 

Zonwering die nauwelijks zichtbaar is

In tegenstelling tot het plaatsen van een kap boven het raam zijn screens wanneer deze zijn opgerold nauwelijks zichtbaar. Zij zijn vaak in het kozijn verwerkt. Kijk bijvoorbeeld naar de screens van https://dhk.nl/. Deze zijn in veel maten te verkrijgen en zorgen ervoor dat ook in de zomermaanden uw woonkamer koel blijft. Wilt u toch meer zon dan haalt u gemakkelijk et screen op. Er kan zelfs gekozen worden voor volledige elektrische screens. U regelt alles met een druk op de knop. Zo hoeft in de zomer ook de airconditioning, als u deze heeft, niet te hard aan te staan, dit is weer voordeliger voor uw energierekening.

Start typing and press Enter to search