Blog

Waarom raamfolie een echte musthave is

Veel mensen zullen er niet aan denken wanneer zij hun huis inrichten, maar raamfolie kan een echte toevoeging zijn aan je interieur. Je kan het gebruiken voor decoratieve doeleinden, maar ook om bijvoorbeeld je slaapkamer extra te verduisteren. Daarnaast heb je ook nog anti-inbraak raamfolie, waardoor inbrekers moeilijker een ruit kunnen inslaan. In deze blog lees je meer over raamfolie, en waarom jij het zou moeten aanschaffen!

Gebruik het als extra bescherming

Anti-inbraak raamfolie werkt in uw voordeel voor uw veiligheid. De anti-inbraak folie ontmoedigt mogelijke inbraak. Mochten de inbrekers toch uw glas willen inslaan, dan belemmert de folie het gemak hiervan. Wanneer de ruit wordt ingeslagen zal deze niet breken, en zullen splinters en glasscherven niet zomaar door de ruimte vliegen. Deze folie is gemaakt van sterk transparant materiaal en zie je dus niet zitten op je raam.

Decoratieve raamfolie

Naast dat raamfolie nuttig kan zijn, kan het ook gewoon mooi zijn. Er zijn verschillende soorten raamfolie met verschillende printjes of kleurtjes. Zo heb je bijvoorbeeld raamfolie met bloemenprint, of raamfolie met een transparant kleurtje. Ook heb je raamfolie met glas-in-lood print, waardoor je raam een echte glas-in-lood look krijgt. Naast raamfolie heb je ook nog interieurfolie die je op vlakke oppervlakken kan plakken. Deze heb je ook in heel veel verschillende printjes en kleurtjes, waardoor je bijvoorbeeld je vensterbanken een leuke upgrade kunt geven. 

Verduisterende folie

Verduisterende raamfolie is folie die je kan gebruiken om een ruimte te blinderen of te verduisteren. Je hebt compleet verduisterende folie, die helemaal geen licht meer binnen laat, of deels verduisterende folie. Daarnaast kan je ook kiezen voor folie die niet persé licht tegenhoudt, maar wel ervoor zorgt dat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken. Dit heet privacy raamfolie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in glazen kantoorruimtes of als je een grote glaswand hebt aan de voorkant van je woning waar veel mensen voorbij lopen.

Start typing and press Enter to search