Blog

Wat is leuke muurdecoratie voor de kinderkamer?

Ik ben niet echt een persoon die ontzettend goed is met interieur en design, maar het inrichten van onze kinderkamer en de speelhoek vind ik geweldig om te doen. Er is zoveel leuks te vinden in de winkels en online dat je het liefst iedere week de kamer weer zou willen veranderen. Zoveel verschillende stijlen, kleuren en designs. Het is soms echt om hebberig van te worden. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag wat leuke muurdecoratie is voor de kinderkamer.

Wat hang jij aan de muur in de kinderkamer?

Zoals ik al zei kun je zowel online als offline ontzettend veel leuke en ook verschillende muurdecoratie vinden die geschikt is voor kinderkamers. Zelf vind ik het vaak juist leuk om ook dingen mee te nemen die niet meteen bedoeld waren voor de kinderkamer. Bijvoorbeeld wanneer je een jungle thema in de kinderkamer hebt. Je kunt dan posters ophangen van dieren en werken met bijvoorbeeld behang met een jungleprint en verf in jungle kleuren. Daarbij is het dan leuk om op een wandplank beeldjes van jungledieren neer te zetten, deze zijn vaak breekbaar en daardoor lijken ze niet direct heel erg geschikt te zijn voor een kinderkamer. Wanneer je ze op een wandplank neerzet waar je kinderen niet bij kunnen, dan kun je ze toch in de kinderkamer neerzetten en zorgt dit voor een leuk effect. Het combineren van prints, foto’s en bijvoorbeeld een muurcirkel kan ook zorgen voor een leuk en speels effect. 

Andere aankleding voor de kinderkamer

Hieronder heb ik nog een aantal tips voor accessoires en leuke muurdecoratie die je in de kinderkamer toevoegt:

  • Tegenwoordig heb je super veel leuke fauteuils in allerlei soorten, maten en kleuren. Wanneer je nog een baby of jong kindje hebt die je in de nacht moet voeden is een fauteuil op de kamer super handig maar, ook voor later is het handig. Zo hoef je niet ongemakkelijk op de rand van het bed voor zitten lezen en wanneer de kinderen groter zijn kunnen ze zelf lekker in de fauteuil zitten lezen.
  • Lijst zelfgemaakte knutselwerkjes van je kinderen in en hang deze aan de muur. Super origineel!
  • Een vloerkleed in de kinderkamer is iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar dit is zeker een hele leuke toevoeging aan je kinderkamer. Het staat leuk en is lekker warm aan de voetjes van je kind. Daarnaast is het ook heerlijk voor kinderen om op te spelen en wanneer je er een stapel kussens en dekens opgooit dan kunnen ze een gezellig filmavondje of zelfs slaapfeestje houden met vriendjes en vriendinnetjes.
  • Koop een mooi kistje voor je kind, deze kan hij of zij zelf versieren of kun je kant en klaar in de winkel kopen. Hierin kan je kindje zijn of haar ‘’geheime dingen’’ in bewaren. Zelf geplukte bloemen, tekeningen of geheime briefjes die ze met vriendjes en vriendinnetjes uitwisselen.

Ik hoop dat ik je met dit artikel heb kunnen inspireren voor het kopen van leuke muurdecoratie voor de kinderkamer en dat je nu vol goede ideeën zit om zelf lekker aan de slag te gaan. Je kunt dit natuurlijk gezellig samen met je kind doen maar wanneer je kind op school is, kun je het ook zelf doen. Wat zal je kind verrast zijn bij het zien van de nieuwe slaapkamer. 

Start typing and press Enter to search