Blog

Lekker slapen wil je het hele jaar door. Dat je in de warme maanden een ander dekbedovertrek nodig hebt dan in de winter, dat weet je waarschijnlijk wel. Het eerste wat je doet als het steeds warmer wordt, is je lekkere warme winterdekbed verruilen voor een dunner zomerexemplaar. Maar weet je ook dat het dekbedovertrek dat je gebruikt, invloed heeft op hoe warm je bed aanvoelt? Ook als de nachten eigenlijk te warm zijn om onder een dekbed te slapen, is het fijn om wel onder dekbedovertrek te liggen. Daarom is het nu tijd om eens te gaan kijken naar een nieuw, verkoelend dekbedovertrek voor een ongestoorde nachtrust.

Katoen

Dekbedovertrekken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Het meest bekend zijn de katoenen dekbedovertrekken. Daarbinnen zijn er nog vele variaties. Die zijn niet allemaal even geschikt voor in de zomer. Wat je nodig hebt als het warm is, is een vocht absorberende stof die koel aanvoelt. Eigenlijk voor alle soorten katoen geldt dat dit voldoende vocht opneemt. Kies je voor katoen-satijn of percal katoen, dan heb je een overtrek dat ook nog koel aanvoelt. Dit komt doordat deze stoffen dicht geweven zijn, wat een hoge kwaliteit oplevert en glad aanvoelt.

Wat je juist niet moet nemen in de zomer is een flanellen dekbedovertrek. Dit type katoen is geruwd waardoor het lekker zacht en warm aanvoelt. Deze bewaar je dus beter voor de winter.

Zijde

Een dekbedovertrek van zijde ziet er luxe uit. Dat alleen al geeft een goed gevoel als je er onder gaat slapen. Wat een nog beter gevoel geeft, zijn de goede eigenschappen van zijde. De stof is zeer goed vocht absorberend en voelt soepel en licht aan. Als dat geen garantie is voor een goede nachtrust!

Op zoek naar een nieuw zomer dekbedovertrek? Bij Sleepworld helpen ze je graag verder.

Start typing and press Enter to search