Blog

De hal van je woning aankleden: zo doe je dat!

Ga eens bij jezelf na: is de hal van jouw woning wel echt huiselijk? De meeste mensen vergeten de hal namelijk wanneer ze bezig zijn met de inrichting van hun huis. Zonde! Jij loopt er tenslotte iedere dag doorheen en voor bezoek is dit natuurlijk het eerste wat ze van je huis zien. Het gaat hier niet alleen om een mooie trap van https://snelletrappenwinkel.nl/, maar ook de kleuren, opbergruimte en andere elementen spelen een rol. Lees verder voor een aantal tips! 

Een ton-sur-ton kleurenpalet

De hal in je huis is meestal niet zo groot en krijgt vaak niet veel natuurlijk licht. Daarom is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Een slimme tip is om kleuren te gebruiken die goed bij elkaar passen, dit noemen we “ton-sur-ton”. Dit betekent simpelweg dat je één hoofdkleur kiest en deze in verschillende nuances gebruikt. Lichte kleuren zoals beige, taupe, gebroken wit en zachte pastelkleuren werken geweldig in de hal. Ze weerkaatsen het licht en laten de ruimte groter lijken. Kies ook meubels in dezelfde kleur als de muur, zoals een mooie schoenenkast of een handige kapstok, zodat alles mooi bij elkaar past.

Kies voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde hal geeft een warm welkom! In de hal moeten jassen, tassen, schoenen, mutsen, sjaals en misschien zelfs je sleutels en post allemaal hun eigen plekje hebben. Als je genoeg ruimte hebt, kun je een kast of een tafel met lades toevoegen voor extra opbergruimte. Een kapstok en een plek om je schoenen op te bergen zijn echt onmisbaar. Als je slim wilt zijn met de beschikbare ruimte, kun je praktische opbergoplossingen zoals stapelbare en uitschuifbare schoenenrekken gebruiken om ruimte te besparen. Op die manier houd je je hal opgeruimd en georganiseerd.

Sfeervolle verlichting

Bij het inrichten van je hal is goede verlichting echt belangrijk. Soms heb je geluk en krijg je veel natuurlijk licht, maar dat is niet altijd zo. Daarom is het slim om zowel praktische als sfeerverlichting te hebben. Een plafond- of hanglamp is handig om goed te kunnen zien en je spullen te vinden voordat je de deur uitgaat. Maar denk ook aan sfeerverlichting. Tafellampen, wandlampen of zelfs een lichtsnoer onder de trap kunnen meteen een gezellige sfeer in je hal brengen.

Gezellige aankleding

Het is tijd om je hal gezellig te maken met decoraties! Kies een paar opvallende items, zoals een grote bloempot of een zacht vloerkleed, om de ruimte op te vrolijken. Daarna kun je planten, geurstokjes, fotolijsten, vazen en andere leuke decoraties toevoegen. Als je genoeg ruimte hebt, is het een goed idee om een knus halbankje te plaatsen. Hiermee kun je niet alleen mooie dingen neerzetten, maar het is ook handig om even op te zitten als je je schoenen aandoet, vooral als je een grote spiegel hebt. Zo maak je je hal echt gezellig en uitnodigend. Met deze tips kun jij er een gezellige hal van maken. Kijk anders ook even online bij verschillende winkels om inspiratie op te doen. Je kunt namelijk op meubelzaken en bij trappenspecialisten inspiratie opdoen om jouw gang helemaal eigen te maken!

Start typing and press Enter to search