Blog

Een fotolijst maken in 4 simpele stappen

Fotolijsten zijn niet alleen leuk om herinneringen in te bewaren, maar ze kunnen natuurlijk een mooie decoratie vormen. Je kunt er 1 ophangen op een strategische plek, of een hele galerij wand maken om een collage te laten zien. Een fotolijst 50×70 kopen kan een goed startpunt zijn, maar wat dacht je van zelf een lijstje maken? Je kunt gemakkelijk je eigen fotolijst maken met wat creativiteit en de juiste spullen. In dit artikel laten we je zien hoe je dat in 4 eenvoudige stappen kunt doen.

De juiste spullen in huis halen

Laten we gewoon beginnen met de spullen om je eigen fotolijst te maken. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken en zijn deze dingen niet duur. Dit heb je nodig: Zoek een stevig stuk karton of dun hout – dat wordt de achterkant van je fotolijst. Zorg ervoor dat je een foto hebt die je wilt inlijsten en dat deze past in de fotolijst die je gaat maken. Daarna kun je lekker creatief zijn met versieringen zoals verf, lint, knopen, kralen, glitters, stof, of gewoon iets wat je mooi vindt. Je hebt ook goede lijm nodig, anders valt alles uit elkaar! En ja, een schaar om dingen op maat te knippen, een liniaal om netjes te meten, en een potlood om lijnen te tekenen en je ontwerp te bedenken zijn ook nodig.

Maak een ontwerp

Nu je alle spullen hebt die je nodig hebt, is het tijd om je eigen fotolijst te ontwerpen. Hoe wil je dat de fotolijst eruitziet en welke versieringen wil je eraan toevoegen? Kijk anders even op lijstentoko.nl voor wat inspiratie. Je kunt de basis van je fotolijst bijvoorbeeld schilderen in een kleur die past bij je inrichting, lint gebruiken om een leuk randje rondom de lijst te maken, knopen, kralen of andere kleine decoratieve dingetjes erop plakken, glitters voor een leuk effect toevoegen, of stof gebruiken om het een zachte uitstraling te geven. Je kunt je fotolijst zo simpel of uitbundig maken als je zelf wilt. Zodra je een idee hebt, teken je het voorzichtig op het karton of hout met een potlood en een liniaal.

Knip en versier

Nu komt het leuke gedeelte: knippen en versieren! Gebruik je schaar om je fotolijst uit te snijden volgens het ontwerp dat je eerder hebt getekend. Wees voorzichtig en precies, zodat je lijst er netjes uitziet. Daarna is het tijd om je fotolijst te versieren zoals je van plan was. Breng lijm aan op de plekken waar je decoratieve materialen wilt plaatsen en bevestig ze voorzichtig. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je fotolijst een echt kunstwerk. Wacht tot de lijm volgens de aanwijzingen op de verpakking is opgedroogd voordat je verder gaat.

Voeg je foto toe

Nu je fotolijst klaar is, plaats je gewoon je favoriete foto in het midden. Deze moet wel goed vastzitten. Je kunt dubbelzijdige tape of lijm gebruiken om de foto op zijn plaats te houden. En dat is het, je hebt je eigen fotolijst gemaakt!

Start typing and press Enter to search