Blog

De inrichting van een nieuw kantoor: waar moet je aan denken?

Als jouw bedrijf gaat uitbreiden of verhuizen zul je misschien een nieuw kantoorpand in moeten richten. Best een ingewikkelde klus. Je kunt bijvoorbeeld complete projectinrichting op maat uitbesteden. Dat scheelt een hoop stress. Hier moet je op letten bij de inrichting van een nieuw kantoorpand.

Algemene inrichting

Met de algemene inrichting worden de vloeren en de muren bedoeld. Het is een goed idee als deze zo rustig mogelijk gehouden worden. Denk op de muur aan lichte en rustige kleuren zoals lichtblauw, aardetinten of wit. Ga op de vloer voor een niet al te opvallend en onderhoudsvriendelijk materiaal zoals laminaat of PVC.

Meubels

Op zoek naar meubels? Je kunt dan kiezen voor een compleet kantoor met kantoormeubelen van MV kantoor. Voor de bureaumeubels is het belangrijk dat jouw personeel allemaal een gezonde zithouding aan kan nemen. Verstelbare en ergonomische bureaustoelen zijn daarom een must. Tafels zijn een lastige. Wanneer mensen lange werkdagen draaien heeft het bureau eigenlijk een ideale zithoogte op basis van iemands lengte. Onhandig, want je kan niet voor iedereen apart een tafel kopen. Verstelbare bureaus zijn een uitkomst, maar wel iets duurder. Een bureau met een tafelblad van 75 cm hoog is ideaal voor de gemiddelde lengte, dus een uitkomst wanneer je niet gaat voor verstelbare bureaus. Zorg ook dat je kiest voor bureaus met voldoende lades om papierwerk en spulletjes op te bergen.

Kabelmanagement

Bij het plaatsen van de tafels en stoelen is het belangrijk op te letten waar de stopcontacten zitten. Iedere werknemer moet namelijk de mogelijkheid hebben om apparaten te kunnen laden en ook de computers moeten natuurlijk een stroombron hebben. Om gehannes met verlengsnoeren te voorkomen kan het een uitkomst zijn om onder ieder tafelblad stopcontacten te installeren. Een stopcontact bovenop het tafelblad is ook een optie. Neemt iets meer plek in  die ten koste gaat van werkruimte, maar is voor sommige apparaten wel erg handig.

Afmaken

De inrichting van een kantoor moet zo simpel mogelijk gehouden worden, maar je wil natuurlijk niet het gevoel geven dat je in een ziekenhuis bent. Ga daarom voor wat simpele decoratie hier en daar, zoals een schilderijtje of foto om een kale muur minder kaal te maken. Planten op kantoor zijn een uitstekend idee, omdat deze zorgen voor verse zuurstof, die men tijdens een lange werkdag maar al te goed kan gebruiken. De Spathiphyllum zuivert de lucht en ziet er mooi uit. De Areca palm draagt ook bij aan schone lucht. De Dracaena en Aglaonema zijn ook goed voor de luchtkwaliteit.

Start typing and press Enter to search