Blog

Nieuw huis, nieuwe vloer!

Als je gaat verhuizen of toe bent aan een geheel nieuw interieur, dan is de vloer vaak een van de eerste grotere uitgaven. Het kan moeilijk zijn om een vloer te kiezen. Er is immers ook zoveel aanbod! Je kunt kiezen voor een laminaat vloer, maar ook een pvc vloer of anhydriet dekvloer van https://www.solidfloors.nl/ wordt steeds populairder. We gaan de voordelen met je delen! 

Een anhydriet dekvloer 

Je kunt ten eerste kiezen voor een anhydriet dekvloer. Een anhydriet dekvloer heeft tal van voordelen die interessant kunnen zijn.  Deze vloer werkt uitstekend in combinatie met vloerverwarming. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in je huis, waardoor je fijn kunt besparen op energiekosten. Ook het onderhoud is eenvoudig, omdat anhydriet gietdekvloeren niet geschuurd hoeven te worden en geen nadelige calciumcarbonaathuid hebben. Bovendien kun je na het storten van de anhydriet dekvloer binnen drie dagen je vloerverwarming aanzetten. Deze vloer is erg sterk en voorkomt dat er scheuren ontstaan of dat je naden moet maken. Bovendien is het goed voor het milieu omdat er geen afval overblijft, je hebt alleen de vloer die je nodig hebt.

Een laminaat vloer

Veel mensen kiezen al snel voor een laminaatvloer. Dit komt vooral omdat het eruit ziet zoals hout, maar een stuk goedkoper en slijt- en krasvast is. Laminaat is ook in veel verschillende stijlen en kleuren te vinden, waardoor er altijd wel een betaalbare optie is die bij jouw stijl en interieur past.  Het grote verschil tussen laminaat en een houten vloer is wel, dat wanneer laminaat beschadigt dit niet meer te repareren is. Vaak moet de gehele plank dan vervangen worden. Bij een houten vloer kun je het nog opschuren en de beschadiging zal niet meer te zien zijn. 

Een pvc vloer

Pvc vloeren zijn ook steeds meer in trek. Het is wel iets prijziger dan laminaat, maar heeft veel voordelen ten opzichte van laminaat. Zo kan pvc goed tegen vocht, wat betekent dat het in elke ruimte in huis gelegd kan worden. Ook is het zeer slijt- en krasvast en zul je niet snel beschadigingen op je vloer zien. Het is ook zeer eenvoudig om schoon te maken en heeft in principe zo goed als geen onderhoud nodig.  Wel is het leggen van een pvc vloer wat meer werk. Er zit redelijk wat werk vooraf in en het is dan ook aan te raden om de vloer door een professional te laten leggen om er zeker van te zijn dat het goed gedaan wordt. 

Keramisch parket

Met keramisch parket zijn nog niet veel mensen bekend. Toch is het een mooie soort vloer, waar je ook veel kanten mee op kunt. Het keramisch parket wordt namelijk op zo’n manier gemaakt dat het bijna niet meer te onderscheiden is van houten parket.  Daarnaast biedt het de voordelen van een tegelvloer en is het zeer makkelijk schoon te maken en te houden. De vloer heeft ook weinig tot geen onderhoud nodig, maar is zeer sterk waardoor hij er lang uitziet als nieuw. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe vloer? Ga dan online op zoek naar een vloerenspecialist en laat je adviseren!

Start typing and press Enter to search