Blog

Tips voor de leukste vloertegels

Er zijn verschillende soorten tegels die geschikt zijn om op de vloer te leggen, zowel in de vloertegels voor de woonkamer als vloertegels voor de keuken. De keuze van tegels hangt af van je persoonlijke smaak, budget en praktische overwegingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties: 

Keramische tegels 

Keramische tegels zijn erg populair vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in talloze stijlen, kleuren en patronen, waardoor je veel ontwerpmogelijkheden hebt. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat ze ideaal maakt voor de keuken. 

Porseleinen tegels 

Porseleinen tegels zijn vergelijkbaar met keramische tegels, maar ze zijn over het algemeen sterker en minder poreus. Hierdoor zijn ze nog beter bestand tegen vocht en slijtage, wat ze geschikt maakt voor zowel de woonkamer als de keuken. 

Natuurstenen tegels 

Natuurstenen tegels zoals marmer, graniet, leisteen en travertijn bieden een elegante en tijdloze uitstraling. Ze zijn echter vaak duurder dan keramische of porseleinen tegels en vereisen meer onderhoud om hun uiterlijk te behouden. 

Vinyltegels 

Vinyltegels zijn betaalbaar, gemakkelijk te installeren en beschikbaar in verschillende patronen en kleuren. Ze zijn ook comfortabel om op te lopen en hebben een zachte textuur. Vinyltegels zijn waterbestendig en relatief onderhoudsarm, waardoor ze geschikt zijn voor zowel de woonkamer als de keuken. 

Houtlooktegels 

Als je de warmte en uitstraling van houten vloeren wilt, maar de duurzaamheid van tegels nodig hebt, zijn houtlooktegels een goede optie. Ze bootsen de look van hout na en zijn bestand tegen vocht en krassen. 

Houd rekening met verschillende factoren 

Bij het kiezen van tegels voor zowel de woonkamer als de keuken is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de stijl van je huis, je budget en de mate van onderhoud die je bereid bent te doen. Maar let ook op hoeveel verkeer en gebruik de vloer zal ervaren. Voor drukke gebieden zoals gangen en keukens heb je tegels nodig die bestand zijn tegen slijtage. Denk daarnaast ook aan de waterbestendigheid. In ruimtes met veel vocht, zoals badkamers en keukens, is het essentieel om waterbestendige tegels te kiezen om schade en schimmelvorming te voorkomen. Het is ook een goed idee om monsters van tegels te bekijken en te overwegen hoe ze eruit zullen zien in je specifieke ruimte voordat je een definitieve beslissing neemt. 

 

Start typing and press Enter to search