Blog

Vier keer een opknapper voor je huis

Ga jij je huis verkopen, maar kan dat ├ęcht niet in de huidige staat? Of wil je er zelf blijven wonen, maar is het flink toe aan een echte opknapbeurt? Het opknappen van een huis is een flinke klus en we snappen dat je soms geen idee hebt waar je moet beginnen. Dit zijn vier dingen die ontzettend kunnen schelen voor de staat en leefbaarheid van jouw huis! 

Schilder de buitenkant

Het schilderen van de buitenkant van je huis kan het aanzicht een echte opknapper geven. Misschien is je huis ooit al geschilderd, maar is de verf door weer en wind gaan bladderen, misschien is je huis gewoon dringend toe aan een nieuwe look. De buitenkant van het huis schilderen is geen gemakkelijke taak. Het is daarom slim om dit uit te besteden aan vakkundige schilders. Onze schilder in Teteringen levert vakwerk

Een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer kan de binnenruimtes van je huis ontzettend veel goeds doen. Maak een heldere keuze in wat jij belangrijk vindt aan een vloer. Ben je zelf vrij netjes en voorzichtig aangelegd? Dan kun je prima voor een mooie geoliede of gelakte houten vloer gaan. Heb je kinderen of weet je van jezelf dat je slordig bent, dan kun je beter kiezen voor een wat meer onderhoudsvrije vloer van bijvoorbeeld PVC.

Verbeter de isolatie

Zeker in oude huizen kan de isolatie nog weleens te wensen over laten. Als je huis in de winter erg koud en tochtig wordt en in de zomer erg heet en klam, kan het goed zijn om daar eens goed naar te kijken. Isoleren begint met het dichten van alle spleten en kieren die naar buiten leiden. Dakisolatie kan bovendien ontzettend veel schelen. Verder kun je de ramen extra isoleren met speciaal isolatiefolie. Mocht de isolerende werking van jouw huis nog steeds bagger zijn, overweeg dan om de spouwmuurisolatie te vernieuwen. Dit is een flinke klus die je ook beter aan een professional kunt overlaten.

Renoveer het plafond

Bij het opknappen van een huis denken de meeste mensen aan de vloeren en muren, het plafond wordt vaak vergeten. Echter, na enkele jaren is ook het plafond toe aan een opknapbeurt. Niet alleen is je huis dan weer een stuk steviger, een mooi plafond kan er ook nog eens heel stijlvol uitzien. Ook dit kan het best aan een professional overgelaten worden. Het plaatsen van een nieuw plafond kost ongeveer 60 euro per vierkante meter.  Kun jij wel professionele hulp gebruiken bij deze taken? Ga dan online op zoek naar een professional en vraag een offerte op!

Start typing and press Enter to search