Blog

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraatvloer is iets wat je in steeds meer huizen ziet. Het is heel sfeervol en het geeft daarnaast ook een heel speels effect aan de gehele ruimte. Maar wat is een visgraat vloer en waarom is een visgraatvloer zo populair.

Wat is het precies voor een vloer?

De vloer op zich kan van hout of bijvoorbeeld pvc, laminaat of parket zijn. Het is niet zo zeer het materiaal wat bepaald of het een visgraat vloer is. Maar wat is een visgraat vloer? Het gaat eigenlijk vooral over het patroon waarin de vloer gelegd wordt. Als we even uitgaan van een houten vloer.
Dan worden de planken voor de vloer wat kort in lengte gezaagd en daarna in een patroon gelegd waarbij de planken wat schuin en haaks komen te liggen. De vorm kan je vergelijken met een visgraat. Vandaar de benaming visgraatvloer.

Waarom kiezen om de vloer in dit patroon te leggen?

Je bent uiteraard helemaal vrij in wat voor patroon je de vloer wil leggen of laten leggen. Maar veel mensen vinden een visgraatpatroon erg mooi. Een reden om voor een visgraatvloer te kiezen is dat een tijdloze uitstraling heeft. Het past heel goed bij verschillende woonstijlen.
Daarnaast geeft het ook een heel speels effect aan de ruimte. In tegenstelling tot een houten vloer waarbij de planken recht liggen. Dit kan overigens ook heel mooi zijn maar een visgraatpatroon geeft net wat meer speelsheid aan het geheel. Waardoor het wat minder recht toe recht aan overkomt. Dat geeft een hele fijne sfeer in de ruimte.

Laat je een keer goed informeren en adviseren

Wil je een vloer leggen of laten leggen en twijfel je over welk patroon je het beste kan kiezen? Laat je dan eens een keer goed informeren en adviseren hierover. Bekijk gewoon eens wat voorbeelden van visgraatvloeren. Natuurlijk is het ook maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Maar het is nooit verkeerd om de verschillende opties te bekijken.
Op deze manier kom je er ook direct achter wat een visgraatvloer precies is en hoe het er uitziet. Je kan dan zelf een inschatting maken hoe het eruit gaat zien als je een vloer laat leggen in dit patroon. Op die manier krijg je een helder beeld over visgraatvloeren. Een vloerenspecialist kan je hier ook uitgebreid advies ingeven en laten zien welke stappen er genomen moeten worden om een vloer in een visgraatpatroon te kunnen leggen.
Bron: Kadeliving.nl

Start typing and press Enter to search