Blog

Welke daklichtsysteem past het best binnen mijn woning: lichtkoepel, lichtstraat of dakraam?

Door een daklicht of een lichtstraat kan van elke donkere ruimte een mooie ruimte met natuurlijk daglicht gemaakt worden. Een zadeldak lichtstraat maken is daarvan een voorbeeld, maar er zijn talloze oplossingen, voor elk plat dak is er een geschikte variant. Met de compleet aangeleverde pakketten van Vlakke Lichtkoepel breng je de gewenste oplossing in een handomdraai aan, of het nu gaat om een simpel dakraam of om een fraaie lichtstraat. De daklichten en lichtstraten worden kant en klaar aangeleverd, zodat bouwfouten niet meer mogelijk zijn. Toch is er een ruime keuze uit 900 standaardmaten. Genoeg voor elke toepassing. Met de handige calculator op de website kunt je gemakkelijk de prijs berekenen van de toepassing en maat van jouw keuze.

De verschillende producten

Een daklicht bestaat uit één ruit en een lichtstraat uit meerdere ruiten naast elkaar. Ook kan er geïsoleerd glas worden toegepast of niet geïsoleerd glas. Die laatste oplossing is heel geschikt voor een garage, carport of overkapping, daar is isolatie niet nodig. Dat ligt natuurlijk anders bij je woonkamer of kantoor. Met een bedienbaar daklicht kun je gemakkelijk ventileren. Voor de bediening kun je kiezen tussen handbediening of elektrische bediening. Een andere variant zijn de beloopbare daklichten. Heel geschikt voor een dakterras. Ze zijn behandeld met een anti-slip coating om ze zo veilig mogelijk te maken. Vlakke Lichtkoepel heeft ook een serie unieke brandwerende daklichten. Soms moeten gebouwen in brandwerende compartimenten worden verdeeld. Met deze daklichten is het toch mogelijk om de toelating van daglicht goed te regelen. Ook voldoen de brandwerende daklichten aan strenge Europese normen.

De zadeldak lichtstraat: stijlvol en volop licht

Een fraaie toepassing van daklichten en lichtstraten is de zadeldak uitvoering die bechikt over een bijzonder stijlvolle uitstraling en een optimale licht toelating. Kenmerkend bij een zadeldak zijn de twee schuin van elkaar aflopende ruiten, die in het midden op een tussenkoker liggen. Deze koker is op dezelfde manier en in dezelfde kleur afgewerkt als de opstand waar de ruiten op rusten. De lichtstraat wordt compleet en prefab geleverd. Er zijn grote glazen overspanningen mee te maken die tot wel 4 vierkante meter extra daglicht toelaten in de ruimte eronder. Er is, net als bij andere toepassingen de keuze uit verschillende soorten zonwerend en warmtewerend glas, eventueel aan te vullen met elektrische zonwering.

Plaatsing en montage

Plaatsing en montage van de kant en klare producten is niet moeilijk. Technische tekeningen en montage instructies worden meegeleverd. Je aannemer, timmerman of bouwbedrijf zal zonder moeite je daklicht of lichtstraat kunnen aanbrengen. Die is daarmee dan ook verantwoordelijk voor het plaatsen en netjes afwerken van daklicht of lichtstraat. Wanneer je handig bent, kun je het ook zelf doen. Op de website staat een instructiefilmpje! Alle producten van Vlakke Lichtkoepel zijn uitgebreid getest voor ze in het leveringsprogramma worden opgenomen en je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op materiaalfouten. De testen worden uitgevoerd door onafhankelijke instituten waarbij ze onder meer kijken naar de brandveiligheid, glassterkte, isolatie en waterdichtheid.

Start typing and press Enter to search