Blog

Een klok in de kinderkamer heeft meerdere voordelen

De tijd wordt steeds belangrijker in het leven en ondanks de vele technologische ontwikkelingen van de afgelopen tientallen jaren, zoals de smarttelefoon en horloges, is de klok nog steeds een onmisbaar onderdeel in het interieur. In vrijwel elk huis in Nederland vind je wel een of meerdere klokken terug. 

Of het nu in de woonkamer, de keuken of de slaapkamer is, de klok is niet weg te denken uit de Nederlandse huizen. Ook in een kinderkamer is het vaak een leuk idee met extra voordelen om te kiezen voor een passende klok voor je zoon of dochter.

Een klok in de kinderkamer is van grote educatieve waarde

Een kinderklok heeft meerdere functies en voordelen. Een van de belangrijkste redenen om een klok in de kinderkamer op te hangen, is vanwege de educatieve waarde voor het kind. Een klok aan de muur in de kinderkamer helpt bij het leren wat tijd betekent. 

Een kind zal hierdoor leren klokkijken en ook sneller een beter besef krijgen van de tijd en met name wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om te spelen. Simpele spelletjes met de klok kunnen ook voor rust in huis zorgen, zodat je kind rustig blijft en slaapt op de momenten dat dit gewenst is. Je kan dit aangeven door bijvoorbeeld te zeggen dat ze pas naar je toe mogen komen wanneer de grote wijzer een specifieke positie heeft bereikt. Langzaamaan kun je deze opdrachtjes iets moeilijker kan maken waarna je kind al vrij snel zelfstandig kan klokkijken.

Er is voor elk kind wel een passende klok te vinden

Het belangrijkste is dat een kind zich veilig en prettig voelt op zijn of haar kamer en de inrichting en het interieur speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Ook de klok valt hierbij niet te onderschatten en maakt een belangrijk deel uit van de uitstraling van de kinderkamer.

Uitgelicht: Kinderklok Kopen? | 70+ Kinderklokken Voor de Kinderkamer

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten klokken te vinden voor kinderen in vrolijke kleuren en vormen die de kinderkamer nog aantrekkelijker maken en passen bij wat de jongen of het meisje leuk vindt. Een roze barbieklok of een stoere autoklok, je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een exemplaar te vinden. Vooral online in de webshops vind je duizenden verschillende soorten en is er voor elk kind wel een geschikte klok te vinden.

Start typing and press Enter to search