Blog

Een make over van de slaapkamer naar de luxe en glamour stijl

De slaapkamer is de perfecte plek om jezelf even terug te trekken. Waarom zou je dat niet doen in een kamer waar je omringd bent door het luxe gevoel. Jouw slaapkamer kan voelen alsof je in een luxe hotel bent. Door de glamourstijl toe te passen, begin je de dag met dit heerlijke gevoel. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën om de glamourstijl in je slaapkamer tot leven te brengen.

Stel het kleurenpalet samen

Bij het creëren van een luxe glamour sfeer in de slaapkamer is het kleurenpalet van essentieel belang. Kies voor rijke en gedurfde kleuren die een luxe gevoel uitstralen. Diep paars, koningsblauw, smaragdgroen en warme bordeauxrood zijn enkele kleuren die perfect passen bij de glamourstijl. Deze intense kleuren vormen de basis van het kleurenschema en zorgen voor een dramatisch effect in de ruimte.

Combineer deze intense kleuren met neutrale basiskleuren om balans te creëren en de intensiteit van de hoofdkleuren te verzachten. Wil je de basis liever wat lichter houden of ga je voor een intensere donkere look? Crème, taupe, zachte grijstinten, zwart en zandkleuren zijn perfecte keuzes voor de neutrale basis. Deze kleuren vormen een harmonieus contrast met de rijke en gedurfde tinten.

Naast het kleurenpalet spelen materialen ook een belangrijke rol bij het bereiken van de glamourstijl. Kies voor glanzende en luxueuze stoffen om een gevoel van luxe en elegantie toe te voegen aan de slaapkamer. Fluweel, zijde en satijn zijn uitstekende keuzes voor gordijnen, beddengoed en decoratieve accenten. Deze stoffen hebben een luxe en hebben een prachtige uitstraling wanneer het licht erop valt, waardoor een gevoel van glamour ontstaat.

Om de glamourstijl verder door te voeren, kun je ook gebruik maken van metallic accenten en glanzende materialen. Door een extra kleur toe te voegen zoals goud, zilver en koper komt de luxe sfeer nog meer naar voren. Denk aan goudkleurige accenten op meubels, zoals poten of handgrepen.

Door zorgvuldig het juiste kleurenpalet en de materialen te kiezen, kun je een glamour en luxe sfeer creëren in je slaapkamer.

Accessoires die luxe uitstralen

Bij het creëren van een luxe slaapkamer is het kiezen van de juiste meubels en accessoires van groot belang. Deze elementen zullen de algehele uitstraling van de ruimte bepalen en een gevoel van luxe en glamour toevoegen.

Begin met het kiezen van een bed met een elegante uitstraling. Ga voor een prachtig gestoffeerd hoofdbord met knoopdetails. Een bed met een luxe uitstraling zal het middelpunt van de kamer worden en meteen de aandacht trekken. Vergeet de verlichting niet. Verdeel over de ruimte meerdere lichtbronnen. Prachtige nachtlampjes met een fluwelen kap en een gouden voet. Richt je slaapkamer in met mooie accessoires. Je kunt hierbij denken aan kaarsen , fotolijstjes, spiegels of een mooie velvet poef. Om een aantal voorbeelden te geven kun je een aantal zwarte fotolijsten 40×50 cm vullen met posters waar een gouden afwerking in zit. Maak op de een tafeltje of dressoir een mooi kaarsenplateau dat aan het kleurenpallet voldoet. Die grote plafondlamp kan de eyecatcher van de kamer vormen. Wil je het helemaal luxe aanpakken, hang dan een prachtige kroonluchter op.

Ten slotte, denk aan het toevoegen van zachte stoffen in de vorm van gordijnen, plaids of decoratieve kussens op het bed. Ga voor stoffen met een glanzende afwerking zoals zijde of satijn om een gevoel van luxe en comfort te creëren.
Het bed is het middelpunt van de slaapkamer, dus mooi beddengoed en kussen kunnen niet ontbreken. Kies voor luxueuze materialen zoals zijde of satijn voor het dekbedovertrek en de kussenslopen. Kies voor kussens met mooie details, zoals kralen of borduurwerk, om een extra vleugje glamour toe te voegen.

Start typing and press Enter to search