Blog

3 Redenen om een interieurontwerper in te huren

De inrichting van een ruimte kun je simpelweg zelf aanpakken, maar als je twijfelt wat je met een ruimte aan moet, dan kun je de hulp inschakelen van een interieurontwerp bureau. Dit lijkt misschien een grote stap, maar dit kan voor veel meer dingen dan je denkt. In dit artikel vind je 3 redenen om een interieurontwerper in te huren.

Goed advies over jouw vragen

Zelfs als je niet heel je ruimte wilt laten inrichten door een stylist, kun je altijd bij een bureau terecht om advies te vragen voor specifieke problemen waar je tegenaan loopt. Denk bijvoorbeeld aan de beste inrichting van vreemde hoeken of de beste kleurencombinaties. Dit zijn belangrijke elementen om jouw ruimte mee vorm te geven en deskundig advies kan je enorm helpen met het inkopen van de juiste spullen om jouw ruimte te optimaliseren en er mooier uit te laten zien. Daarnaast kun je ook terecht met vragen over de beste materialen om te gebruiken en met elkaar te combineren. Dit draagt namelijk sterk bij aan de uitstraling van de ruimte en is daardoor belangrijker dan je denkt. Hetzelfde geldt voor de beste belichting van een ruimte, je wilt immers een bepaalde sfeer oproepen met je ruimte en ervoor zorgen dat de juiste onderdelen uitgelicht worden.

Duurzaam ontwerpen

Wanneer je een duurzame levensstijl naleeft, dan is het fijn als je dit ook terugziet in je leefomgeving. Het kan echter ingewikkeld zijn om rekening te houden met alle aspecten van duurzaamheid voor het inrichten van je woning. Daarom is het fijn om iemand naast je te hebben staan die hier meer vakkundigheid in heeft en die ziet hoe goed een product daadwerkelijk is. Daarnaast kan je ook geholpen worden met het energie efficiënter maken van je ruimtes, waardoor je ecologische voetafdruk vermindert. Hiervoor zul je wel een bureau moeten vinden dat hierin gespecialiseerd is, omdat zij zich vaak in de meest duurzame kringen bevinden en hier specifiek voor geleerd hebben. Met hun expertise oog zullen zij dus sneller zien of iets écht duurzaam is of simpelweg is ge-green washed.

Een strak bedrijf

Ook als ondernemer kun je aankloppen bij een interieurontwerp bureau. De inrichting van je bedrijfspand is immers net zo belangrijk als die van je woning. Misschien is het zelfs nog wel belangrijker, omdat je hiermee je geld verdient en al helemaal wanneer je klanten over de vloer krijgt dan is het fijn als je professionaliteit uitstraalt. Hoewel je zelf waarschijnlijk een duidelijk beeld hebt van de uitstraling voor jouw bedrijf, kan het lastig zijn om dit met een interieur ook goed over te brengen. Daarnaast is het altijd fijn als er wordt meegedacht door iemand die precies weet hoe je ruimtes het beste kunt inrichten, omdat zij vaak met de meest creatieve oplossingen komen voor de problemen die je tegenkomt in je bedrijfspand. Ook zal er zo meer rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een ergologische houding voor je werknemers tijdens hun werkzaamheden en hoe je werknemers en klanten geïnspireerd kunnen raken door de ruimte. Je zult er dus veel meer uithalen dan je erin stopt als je als ondernemer een interieurbureau inhuurt. Zij doen vaak ook al het werk qua inkopen en plaatsen van alle meubels, waardoor je flink tijd bespaart en jij je kunt focussen op je onderneming. Zo heb je met de minste moeite, de mooiste resultaten.

Start typing and press Enter to search