Blog

Een platform vol met Kadasterdata

Als je nou alles over percelen en kavels helder in beeld wilt krijgen, dan breng je een bezoek aan de website met de naam KadastraleKaart.com. Je vindt er alle relevante informatie over eigendom, grenzen en zelfs de hypotheken die op een perceel of een pand rusten. Je kunt al voor een geringe vergoeding de Kadasterdata downloaden. Doe je dit regelmatig, dan kun je ook een abonnement afsluiten. Dan ben je namelijk goedkoper uit.

Ideaal als je zoekt naar de eigenaar van een bepaald perceel

Zo kan het gebeuren dat je al tijden zoekt naar de eigenaar van een bepaald perceel of ben je nieuwsgierig naar wat er ooit voor een kavel betaald is. Je komt het te weten als je eigendomsinformatie van de website downloadt. Dat gaat overigens heel simpel. In de eigendomsinformatie vind je een verwijzing naar het brondocument terwijl hetgeen je downloadt wel omschreven kan worden als een uittreksel van de eigendomsakte.

Kadaster is geen eigenaar van het platform

De Kadasterdata die je vindt op KadastraleKaart.com is atijd up-to-dater en wordt geleverd door het Kadaster. Deze organisatie is overigens geen eigenaar van de website. Behalve de al genoemde eigendomsinformatie heeft de website nog heel erg veel meer te bieden. Zo download je een Kadastrale kaart met maatvoering bijvoorbeeld, en download je al even gemakkelijk bestemmingsplannen en vergunningen. Fraai is ook een Kadastrale kaart met luchtfoto rapport. Ook als je zoekt naar hypotheekinformatie zoekt, iets dat je kan helpen bij de aankoop van een perceel, ben je bij KadastraleKaart.com aan het juiste adres. 

Net dat laatste zetje in de rug

Je kunt tegenwoordig ook een kavel of een perceel te koop aanbieden op het platform, en dat tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. De verklarende begrippenlijst is ook zeker van toegevoegde waarde. Stel je wilt een perceel of een pand kopen, dan kan de informatie op het platform precies dat laatste zetje in de rug zijn om tot aankoop over te gaan. Ook zonder doel is het platform het bezoeken overigens meer dan waard. Je ziet ons land van bovenaf en zoomt vervolgens in naar bijvoorbeeld jouw eigen perceel of huis. En dat doe je op het platform uiteraard gewoon gratis. 

Start typing and press Enter to search