Blog

Hoe moet je een boom verzorgen?

Een tuin moet uit een groot aantal planten bestaan, inclusief bomen. Het maakt niet uit of je ze uit zaden kweekt of wil bomen kopen en ze direct op je gazon plant. Het hebben van een aantal van hen die in je tuin groeien, biedt veel voordelen. Ze nemen bijvoorbeeld koolstofdioxide op en produceren zuurstof. Het is veilig om te zeggen dat je meer gezonde lucht krijgt als je meer bomen in de buurt hebt. Ze gaan klimaatverandering tegen en filteren verschillende luchtverontreinigende stoffen. In termen van schoonheid zien sommige bomen er goed uit en worden ze een geweldig sieraad voor je huis. Ze hebben echter regelmatig onderhoud nodig om gezond en mooi te groeien.

De locatie en de juiste bewatering kiezen

Voordat je bomen in je tuin plant, moet je nadenken over de plek waar je ze wilt planten. Zorg ervoor dat je een plek kiest waar voldoende zonlicht is. Deze plek mag niets belemmeren en moet in de toekomst voor een comfortabele schaduw zorgen. Kies ook geen plek waar ondergrondse hoogspanningsleidingen zijn. Als je deze bomen eenmaal hebt geplant, moet je ze regelmatig water geven.

Mulchen en bemesten worden aanbevolen

Het verzorgen van bomen is zowel leuk als uitdagend. Om hun gezondheid te garanderen, moet je mulch op de grond aanbrengen. Het doel is om hun wortels te beschermen tegen snijwonden door een grasmaaier. Het aanbrengen van mulch voorkomt ook droge grond bij warm weer. Vervolgens moet je ze dienovereenkomstig bemesten. Tuinbomen zijn anders dan die in het bos groeien. Deze krijgen op natuurlijke wijze geen voedingsstoffen binnen, dus je moet ze bemesten.

Vergeet niet te snoeien

Een andere veel voorkomende zorg voor bomen is snoeien of trimmen. Het doel is om de structuur ervan te behouden of te verbeteren. Dit verwijdert ook dood hout of slechte takken die de groei van deze bomen belemmeren. Wanneer je bomen inactief zijn of veel bladeren verliezen, kun je flink snoeien. Het komt vaak voor dat je in de zomer beschadigde of kleine takjes moet opruimen.

Start typing and press Enter to search